Nieuws

Nieuwe werkwijze Instituut Mijnbouwschade Groningen

Op maandag 17 mei maakte het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) de nieuwe werkwijze bekend voor de afhandeling van schademeldingen, zoals je hier kunt lezen. In april legde het IMG de beoordeling van meer dan duizend schademeldingen stil vanwege een aantal problemen waar het instituut tegenaan liep. Zo zagen zij een onverwachts grote groei van het aantal meldingen, en waren er regelmatig onverklaarbare verschillen in rapportages van schade-experts.

Recht voor Groningen

Wist jij dat de GBB in 2016 de stichting Recht voor Groningen (RvG) heeft opgericht? Het doel van de stichting is rechtszaken te financieren die voor een brede groep gedupeerden van belang kunnen zijn. Hiervoor is nodig dat bewoners in het mijnbouwgebied of sympathisanten donateur worden van RvG. In het verleden heeft de GBB behoorlijk wat geld gestort, maar we kunnen het niet alleen.
In eerste instantie stond de financiering van de strafzaak tegen de NAM centraal. Op 11 september 2015 deed de GBB tezamen met 12 gedupeerde Groningers aangifte tegen de NAM. Ondanks alle schade en bedreiging van de veiligheid door bevingen ging de NAM willens en wetens door met het winnen van gas.